VM-tävlingsinfo

Tidtabell

 

Tävlingsarena

 

VM-grenar

 

Inträdesbiljetter

 

Öppningen

 

Utflykter

 

Avslutningen

 

Inkvartering

 

Logistik

 

Ackreditering

 

Andra evenemang

Klassresor

Tjänster

Partner

Kontaktinformation

Nyheter

Newsletter

Media

Bildbank

Turisminfo

   
 

28 Floristarbete (Floristry)

Florister arbetar vanligtvis i blombutiker. Snittblommor, snittgrönt och krukväxter hör till det dagliga arbetet. Av dessa råmaterial samt av kärl och andra tillbehör skapar floristen under tävlingen flera olika arrangemang.

Tävlingsuppgifterna fastställs strax före tävlingen så deltagarna får veta vilka uppgifterna är först då tävlingen börjar. Man kan dock förbereda sig genom att öva olika arrangemang. Före tävlingen besluter juryn om 8–12 olika tävlingsuppgifter med hjälp av den tekniska beskrivningen av grenen. Domarna skaffar också alla de naturmaterial, kärl, växter och andra material som behövs för att utföra tävlingsuppgifterna först då de förbereder tävlingen. Tävlingsarbetena kan vara t.ex. blomknippen, arrangemang, stora installationer av olika slag, bruddekorationer och brudkransar, kransar, blomsterrabatter, dekorationer för paket osv. Tävlingsuppgifternas skala är möjligast bred och mångsidig.

Deltagarna gör under fyra dagar 8–12 olika arrangemang. Juryns arbetsgrupper bedömer arbetena först då de är färdiga och bedömningen är ”blind”, med andra ord får juryn inte veta vems arbete den bedömer. I bedömningen beaktas

1. arbetets allmänna karaktär och harmoni samt det om arbetet motsvarar den givna uppgiften

2. färglära: valet av färger, kombinering, komposition

3. idén och svårighetsgraden

4. själva det tekniska kunnandet och den valda bearbetningsmetoden

För att avklara alla ovan nämnda skeden med bra vitsord måste deltagaren öva sig genom att göra så många olika arbeten som möjligt: små smyckeslika dekorationer och stora skulpturartade installationer. Deltagaren måste vara van vid att arbeta med olika växtmaterial och det är också viktigt att han känner till biologi och tillväxtfaktorer. Han måste behärska form- och färglära och kunna tillämpa denna kunskap i praktiken.

En bra florist uppfyller även blombutikens mest krävande kunds önskemål och det viktigaste för floristen är en nöjd kund!

back up Print

Updated 1.3.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager