VM-tävlingsinfo

Andra evenemang

Klassresor

Ryggsäckskonceptet

 

Förhandsuppgifterna

 

Tävlingsuppgifter

 

Tjänster

Partner

Kontaktinformation

Nyheter

Newsletter

Media

Bildbank

Turisminfo

   
 

Klass- och studieresor under Yrkes-VM

Syftet är att ge 65 000 studerande vid yrkesinriktade läroanstalter, gymnasielever och elever i årskurs 6–9 en oförglömlig upplevelse under Yrkes-VM i Helsingfors 26–29.5.2005. Elever på klassresa kan välja mellan 5–10 olika studiegångar på tävlingsplatsen. Längs studiegångarna lär de känna yrken och arbetslivet på ett mångsidigt sätt samt får en introduktion i den internationella atmosfären. Studiegångarnas material produceras på finska, svenska och delvis på engelska.

På mässcentrum finns 5–10 färdigt planerade studiegångar

Studiegångarna ger en heltäckande bild av olika yrkesområden. Studiegångarna har flera längdalternativ och olika studiegångar kan flexibelt kopplas till varandra. Visualiseringen av studiegångarna bygger på hallarnas färgkoder och färgerna kan användas för att strukturera och gruppera olika yrken och lokaler. Studiegångarna är främst riktade till ungdomar men kan utnyttjas av alla besökare.

Utländska grupper

Grupper från andra länder får material på engelska för studiegångarna. Vi undersöker också möjligheten att för de utländska grupperna ordna guidade turer som leds av studerande på den yrkespedagogiska lärarhögskolans internationella linje vid yrkeshögskolan i Jyväskylä.

Vägledningstjänster

Informationsdiskar för rådgivning om studiegångarna finns vid ingången till Mässcentrum och i hallen för respektive tävlingsområde.

Vägledningstjänster för specialgrupper

Specialgrupper har möjlighet att boka guidade turer som leds av speciallärarstuderande vid den yrkespedagogiska lärarhögskolan vid yrkeshögskolan i Jyväskylä.

Inkvarteringstjänster för skolklasser på klassresa

För skolklasser på klassresa har tävlingsarrangörerna kartlagt ett flertal inkvarteringsalternativ med goda trafikförbindelser inom huvudstadsregionen och närområdet. I alla inkvarteringsalternativ ingår sänglinne och frukost. För närvarande är en inkvarteringskapacitet på cirka 2500 dygn bokad.

Ytterligare information om inkvartering samt bokning:

skills2005@event-travel.fi

 
 

 

back up Print

Updated 12.4.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager