MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

28.5.2005

Tietoliikenneasentaja Laihisen kilpailu edistyy hyvin

Tietoliikenneasentaja Olli Laihisella on kaksi tiivistä kilpailupäivää jo takana ja kokonaisuudessaan ne ovat sujuneet hyvin. Vaikka japanilainen kanssakilpailija valitsi nopeimman työskentelytavan ja jätti muut kauas taakseen, sai Olli hienosti kirittyä välimatkan lyhyeksi toisena päivänä. Valitettavasti hän ei kuitenkaan välttynyt ongelmilta.

”Väärinymmärryksen takia sekoitin kaksi eri kaapelia, ja menetin siinä viisi pistettä. Nyt ärsyttää.”, Laihinen harmittelee. Onneksi kilpailuaikaa on vielä jäljellä.

Tietoliikenneasennus on Helsingissä demolajina. Laihinen kertoi, että se on hieman hankaloittanut valmentautumista, sillä aiempia kilpailutehtäviä ei ole ollut harjoittelemisen tukena. ”Kilpailutehtävä on sellainen kuin olimme ennakoineetkin. Ainoastaan yksi rima on sellainen, jota Suomessa ei ole käytetty vuosiin, joten en osannut sitä heti käyttää.”

Laihinen vaikuttaa kuitenkin suoritukseensa tyytyväiseltä, eikä valtava yleisömäärä ole juuri häirinnyt hänen työskentelyään. Ensimmäisen kilpailupäivän aamuna halleihin tulvineet yleisömassat kuitenkin yllättivät, mutta hälyyn tottui nopeasti. ”Jos tulee moka, sitä automaattisesti alkaa vilkuilla ympärilleen, että huomasiko kukaan. Vaikka eihän sitä tietysti yleisö näe.”, Laihinen kertoo.

Kilpailupäivien illat ovat sujuneet maajoukkueella rentoutumisen merkeissä: saunomista, hierontaa, uintia ja venyttelyä. Laihisen mukaan illalla onkin niin väsynyt, ettei muuta jaksaisikaan tehdä. Aamut joukkue aloittaa yhteisellä venyttelyllä, ja bussimatkalla kisapaikalle keskitytään yhdessä rentoutusharjoituksiin. Siitä on hyvä aloittaa jälleen uusi kilpailupäivä.

”Kyllä mulla on vielä energiaa jäljellä viimeisillekin päiville”, Laihinen toteaa.

Teksti: Henna-Riikka Savolainen ja Heli Ritola

back up Print

Updated 29.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager