MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

Tiedote 25.5.2005

Lähes seitsemänsataa nuorta kilpailee ammattitaidon MM-kisoissa

WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailut tuovat Helsingin Messukeskukseen lähes 700 nuorta 38 maasta. He kilpailevat 39 eri lajissa ammattialansa maailmanmestaruudesta.

Suurin joukkue on isäntämaa Suomella, joka osallistuu kaikkiin kilpailulajeihin. Joukkueessa on 44 kilpailijaa. Muita suuria kilpailijamaita ovat Korea, Ranska, Sveitsi, Japani ja Alankomaat, jotka lähettävät kukin kisoihin yli 35 hengen joukkueen. Pienin osallistujamäärä on Etelä-Afrikalla: kolme kilpailijaa kolmessa lajissa. Ensimmäistä kertaa WorldSkills -kilpailuihin osallistuvat Jamaikan ja Meksikon joukkueet.

Suuri enemmistö kilpailijoista on miehiä, 85 prosenttia. Suomen joukkueessa naisten osuus on tasan neljännes: kilpailuun osallistuu 33 miestä ja 11 naista. Kilpailijoiden lisäksi lajialueella toimii yli 600 eksperttiä eli tuomaria. Myös heistä suurin osa, lähes 90 prosenttia, on miehiä. Maajoukkueisiin kuuluu lisäksi virallisia ja teknisiä delegaatteja, joukkueenjohtajia sekä tarkkailijoita, joita on paikalla yhteensä yli tuhat.

Suosituin kilpailulaji on mekatroniikka, johon on ilmoittautunut kilpailijoita 26 maasta. Toiseksi eniten kilpailijoita on hitsauksessa ja kolmantena on yleinen sähköasennus. Neljännen sijan suosituimmissa kilpailulajeissa jakavat muuraus, autonasennus ja kokkikilpailu, joihin jokaiseen ottaa osaa 22 maajoukkuetta. Vähiten osallistujia on näytöslajeissa tietoliikenneasennus ja rakennuspeltiseppä, joihin molempiin osallistuu kuusi maata. Virallisista lajeista konepajatekniikassa (Manufacturing Team Challenge) on pienin osanotto: kolmehenkiset joukkueet 8 maasta. Kauneudenhoidossa, pukuompelussa ja viherrakentamisessa on kaikissa 11 maan edustus.

Kaikilla WorldSkills-järjestön jäsenmailla on oikeus lähettää yksi kilpailija tai joukkue lajia kohden. Suurin osa lajeista on yksilölajeja. Poikkeuksia ovat konepajatekniikka, jossa on kolmen kilpailijan muodostama joukkue sekä mekatroniikka, viherrakentaminen ja kuljetustekniikka, joissa kilpaillaan kahden hengen joukkueissa.

 

back up Print

Updated 25.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager