MM-kisainfo

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Newsletter

 

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

Uutiset ja tiedotteet

punainen kolmioMM-kilpailujen videomateriaalia saatavilla

punainen kolmioUutiset ja tiedotteet 25.5.-1.6.2005

punainen kolmioUutisarkisto (11/2003-5/2005)

 

Uusi Skills-julkaisu ilmestynyt!

WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailut. Huippuosaamista, menestystä ja yhdessä oppimista. Heikki Saarinen (toim.). Hamk/Skills-julkaisuja 4/2005.

Kansikuva

Lataa kirja pdf-muodossa:
Acrobat-lataussymboli Skills-julkaisuja 4/2005 (2 Mt)

 

 

 

 

 

Painettua kirjaa voi tilata ilmaiseksi osoitteista
elisa.tuominen@hamk.fi tai maria.atzmon@skillsfinland.com.

 

Väliviiva
Tiedote
20.10.2005

Suomen ammattitaitomaajoukkue huomionosoitusten kohteena

Suomessa järjestettiin 25.5 - 1.6.2005 WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailut. Suomi oli MM-kilpailujen neljänneksi menestyksekkäin maa Sveitsin, Korean ja Saksan jälkeen. Suomi voitti 4 kultaa, 1 hopean ja 3 pronssia sekä 17 diplomia.      

”Ammattitaidon MM-kilpailut olivat todellista suomalaisen ammattitaidon ja osaamisen juhlaa, jossa toteutukseen osallistuneet koulutuksen järjestäjät, yritykset ja järjestöt sekä Suomen maajoukkue todistivat ammattitaitokilpailujen erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaan. MM-kilpailuja kävi katsomassa kokonainen ikäluokka nuoria, jotka ovat parhaillaan valitsemassa koulutusväyläänsä. Olen vakuuttunut, että ensi kevään yhteishakutilastot puhuvat omaa kieltään ammatillisen koulutuksen arvostuksen lisääntymisestä”, Skills Finlandin puheenjohtaja Timo Lankinen arvioi.          

”Maajoukkueen menestys on tullut pitkäjänteisen valmennustyön kautta, jossa ovat olleet aktiivisessa roolissa valmentajat, lajipäälliköt, yritykset, oppilaitokset ja kilpailijoiden tukitiimit.  Kilpailijoiden valmistautuminen MM-kilpailuihin kesti kilpailulajista riippuen keskimäärin kaksi vuotta. Kaikki maajoukkueen edustajat ovat hienoja esimerkkejä nuorille, jotka harkitsevat tulevaisuuden rakentamista ammatillisen koulutuksen varaan”, joukkueenjohtaja, Skills Finlandin valmennuspäällikkö Immo Pylvänen sanoo. 

Skills Finland, Suomen Messusäätiö ja opetusministeriö palkitsevat mitali- ja diplomilajien kilpailijat, ekspertit ja lajipäälliköt kunniakirjoin ja stipendein. Palkinnot jakavat Helsinki 2005 neuvottelukunnan puheenjohtaja, ministeri Tuula Haatainen yhdessä Skills Finlandin ja Suomen Messusäätiön edustajien kanssa.

Seuraavat ammattitaidon SM-kilpailut pidetään Tampereella 25.-27.1.2006. Taitaja-kilpailuihin on ilmoittautunut yli 1200 kilpailijaa, jotka kamppailevat Ammattiosaajan viikolla 45 järjestettävissä semifinaaleissa pääsystä 400 loppukilpailijan joukkoon Tampereelle. Taitaja-kilpailujen menestyjillä on mahdollisuus päästä huippuvalmennusryhmiin, joista valitaan Japanin 2007 ja Kanadan 2009 MM-kilpailujen maajoukkueet. 

Maajoukkueen ja palkittavien haastattelupyynnöt:
Joukkueenjohtaja, valmennuspäällikkö Immo Pylvänen, 040 845 9996 

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Markku Lahtinen, 050 571 3564.

 

back up Print

Updated 1.11.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager