MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

Tiedote 25.5.2005

Suomen maajoukkue on kisojen suurin

Suomen ammattitaitomaajoukkueen lopullinen kokoonpano varmistui Turun Taitaja2005-kilpailujen yhteydessä tammikuussa. Joukkueeseen valittiin 44 huippuosaajaa, joista 11 kilpailijaa on tyttöjä ja loput 33 poikia. Team Finland 2005:een kuuluu lisäksi kaksi joukkueenjohtajaa, kaksi WorldSkills-delegaattia ja 40 eksperttiä. Suomella on siis kilpailuedustus ja tuomari kaikissa 39 lajissa.

Maajoukkueen vahvistuksena on huolto- ja tukitiimi, joka koostuu viidestä jäsenestä. Heidän joukossaan on muun muassa entisiä kilpailijoita, henkinen valmentaja ja ensimmäistä kertaa mukana on myös joukkuepappi.

Kovan karsinnan läpikäyneet maajoukkueen jäsenet ovat omien lajiensa huippuja. He ovat hankkineet ammattitaitonsa koulutuksen ja työelämän kautta. Kilpailijat ovat harjoitelleet maailmanmestaruuskisoja varten henkilökohtaisten valmentajiensa johdolla. Valtaosa kilpailijoista on osallistunut Skills-ammattitaitovalmennukseen jo noin kahden vuoden ajan.

Kevään maajoukkuevalmennukseen on kuulunut kolme maajoukkueleiriä. Yhteisten leirien tarkoituksena on ollut joukkuehengen luominen varsinaisen lajiharjoittelun lisäksi. Ensimmäinen leiri pidettiin Turun Taitaja2005-kilpailujen yhteydessä, jossa käynnistettiin koko maajoukkueen yhteinen valmen-nusprosessi.

Maajoukkue kokoontui toiselle leirilleen 3.-7.4. Joensuuhun. Leiri organisoitiin yhteistyössä Taita-ja2007-järjestäjien kanssa. Siellä keskityttiin kilpailutehtävien harjoittelun lisäksi kisafiiliksen hakeminen. Viiden päivän aikana kilpailijoille annettiin neuvoja kulttuurien kohtaamisesta, haastattelujen an-tamisesta ja Suomen edustamisesta kilpailuissa. Myös kilpailijoiden henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen kiinnitettiin huomiota.

”Ohjelma Joensuussa oli tarkoituksella tiivis ja rankka, sillä sitä se tulee olemaan Helsingin kisoissakin,” kertoo tukitiimin jäsen Kati Lundgren.

Pääkaupunkiseudulla pidettiin 6.-8.5. maajoukkueen viimeinen yhteinen leiri, jossa pääpaino oli joukkuehengen vahvistamisessa. Kilpailijoille järjestettiin runsaasti yhteisiä ajanviettomahdollisuuksia. Viralliseen osuuteen kuului valtiovallan järjestämä vastaanotto.

Suomen maajoukkueen virallinen tavoite kisoissa on saavuttaa vähintään 20 lajissa diplomitasoinen suoritus. ”Näin hyvin valmentautunutta joukkuetta Suomella ei ole ollut koskaan aikaisemmin,” toteaa delegaatti Timo Lankinen.

back up Print

Updated 25.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager