MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

27.5.2005

Entiset kilpailijat mukana menossa

WorldSkills 2005 Helsinki työllistää entisiä kilpailijoita monissa tehtävissä. Eve Korkala kilpaili vuonna 2003 St. Gallenissa kauneudenhoitolajissa. Nyt hän valmentaa tämän vuoden kilpailijaa Ilona Väätästä ja toimii lajin oppaana Messukeskuksessa. Ville Pyykönen on myös värvätty oppaaksi vanhojen kilpailijoiden yhdistyksen WorldSkills Clubin kautta. Hän kilpaili vuonna 1999 Montrealissa lajinaan kokkaus.

Avajaiset koskettivat molempia entisiä kilpailijoita, sillä ne toivat mieleen heidän omat kilpailukokemuksensa. ”Parhaiten St. Gallenista on jäänyt mieleen avajaiset. Oli hieno tunne marssia kentälle Suomen lipun alla,” Eve Korkala muistelee.

Korkala kertoo, että hän on hyötynyt kilpailukokemuksestaan paljon. Ammattitaidon ja itsevarmuuden karttumisen lisäksi hän on saanut vakituisen työpaikan Hius- ja kauneuskeskus Oppivissa Käsissä, jossa hän myös valmentautui. ”Olen ollut todella tyytyväinen, että lähdin kisoihin mukaan.”

Palace Gourmet -ravintolassa työskentelevän Ville Pyykösen mielestä kisojen parasta antia työelämää ajatellen oli se, että valmentautuessa ehti hiomaan taitoja, joihin normaalissa koulutuksessa ei ehditä syventyä.

Maajoukkuehengen luomiseen on panostettu viime vuosina paljon enemmän kuin Pyykösen kilpaillessa. Hänen mielestään on hienoa, että maajoukkueleirejä on ollut tiheämmin ja niiden ohjelma on ollut monipuolisempaa.  Myös kokkilajin parantunut valmennus saa häneltä kehuja. ”Montrealin kisoihin valmentautuessani jäi muun muassa huomioimatta, että kanadalaisissa uuneissa käytetään Fahrenheit-asteita, joten opettelin niitä vasta paikan päällä iltaisin,” Pyykönen nauraa.

Kumpaakaan entistä kisaajaa ei tarvinnut houkutella töihin Messukeskukseen. Järjestelyt ovat onnistuneet ja suuressa tapahtumassa mukana oleminen kiehtoo. ”Tänä viikonloppuna olen saanut vihdoin kokonaiskuvan kisojen laajuudesta. Montrealissa ehdin vain keskittyä omaan lajiini,” Pyykönen kertoo.

Teksti: Henna-Riikka Savolainen ja Heli Ritola


 

back up Print

Updated 29.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager