MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

TIEDOTE 27.5.2005 klo 9.30

Asiakaspalvelulajit vaativat tarkkuutta ja luovuutta

Floristin, hiusmuotoilijan ja kokin työ on tuttua useimmalle katsojalle. Kilpailutehtävissä korostuu materiaalien luova käyttö.

Kokeneet ekspertit toimivat lajeissa tuomareina, lisäksi he ovat vastuussa kilpailun tasapuolisesta ja sujuvasta läpiviennistä. Kilpailijoita on saapunut paikalle ympäri maailman ja tästä aiheutuu väistämättä ongelmatilanteita, joihin eksperttien on löydettävä vastaukset. Esimerkiksi floristi- ja kokkikilpailuissa käytössä on kukkia ja ruoka-aineita, jotka eivät entuudestaan ole tuttuja kaikille kilpailijoille. Ekspertin tehtävänä on varmistaa, että jokaisella kilpailijalla on yhtäläiset mahdollisuudet hyödyntää käytössä olevia raaka-aineita.

Floristikilpailu alkoi seppele- ja asetelmatehtävällä. Kilpailijoiden erilaiset kulttuuritaustat näkyivät pääekspertti Hanne Viljasen mukaan erityisesti seppeletehtävässä. ”Pohjois- ja keskieurooppalaiset kilpailijat käyttävät värejä huomattavasti hillitymmin kuin esimerkiksi Välimeren maista tulevat kollegansa”, hän kertoi. Viljanen odottaa innolla toisen kilpailupäivän uutuustehtävää, jossa kilpailijoiden tulee valmistaa koruja tai muita asusteita annetuista materiaaleista.

Tarkkuus ja luovuus yhdistyvät myös hiusmuotoiluareenalla. Tuomaristo arvostelee sekä kilpailijan teknistä suoritusta että työn mielikuvituksellisuutta ja muodikkuutta. ”Ensimmäisen päivän aikana kilpailijoiden tehtävänä oli muotoilla mallinukeille kaksi miesten hiusmallia, sen jälkeen vuorossa ovat naisten pitkät ja vaaleat kutrit”, tarkensi pääekspertti Judy Rambeau.

Kokkiosastolla tositoimiin päästään toisena kilpailupäivänä. Ensimmäinen päivä kului kilpailijoilta viikonlopun menu- ja työsuunnitelmien laadintaan sekä esivalmisteluihin. Kilpailutehtäviin kuuluu muun muassa neljän ruokalajin ateria kansainvälisiä raaka-aineita sisältävän yllätyskorin tuotteista. Toista kertaa pääeksperttinä toimiva Svein Magnus Gjönvik kertoi olevansa erittäin tyytyväinen kilpailualueeseen ja laadukkaisiin työvälineisiin. Hän odottaa kilpailusta korkeatasoista ja tasaista. Yleisöä Gjönvik vihjasi kello viidentoista kattauksesta, jolloin päivän herkulliset kilpailutyöt ovat nähtävillä kilpailualueella.

back up Print

Updated 28.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager