MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

Tiedote 25.5.2005

Opintopolut opastavat kisavierailijaa

WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailuihin Helsingin Messukeskuksessa voi tutustua teemoittaisia opintopolkuja kulkien. Opintopolut väritunnisteineen helpottavat koululaisryhmien liikkumista kisapaikalla. Opintopolut antavat nuorille kattavan käsityksen työelämän ammateista ja auttavat nuoria valitsemaan itselleen sopivan koulutusväylän.  

Valittavana on viisi opintopolkua.  Palveluduuni-polulla tutustutaan maalaukseen ja tapetointiin, kultasepän työhön, Web Designiin, pukuompeluun, floristiikkaan ja ravintolapalveluihin. Formula-polun varrella sijaitsevat autokorin korjaus, mekatroniikka, autoasennus ja hitsaus. Estetiikka-safarilta löytyvät hiusmuotoilu, kondiittori, huonekalupuuseppä, automaalaus, kivityöt ja viherrakennus. City-polku sisältää teräsrakennetyöt, automaalauksen, kuljetustekniikan, viherrakennuksen ja Tekno-polku elektroniikan, muurauksen, kirvesmiestyöt, konepajatekniikan ja polymekaniikan.

Opintopolkuihin on voinut tutustua ennen kilpailujen alkua MM-kilpailujen verkkosivuilla. Kolmiulotteisessa esityksessä on polkujen lisäksi laajasti lisätietoa ammatillisesta koulutuksesta ja uravaihtoehdoista. Opintopolkumateriaali on saatavilla kisapaikalla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi kaikista kilpailulajeista on saatavissa esite, jossa Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpaili-joiden avulla kuvataan ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoja.  

Eritysryhmille on tarjolla henkilökohtaista opastusta ja selkokielistä tukimateriaalia. Oppaat ovat varautuneet kierrättämään ulkomaalaisryhmiä useilla kielillä – jopa arabiaksi ja hepreaksi.

Kilpailuihin saapuu ennakkotietojen perusteella yli 60 000 oppilasta ja opiskelijaa. Luokkaretkiryhmiä saapuu ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta suuria ryhmiä varustavat matkaan mm. Turun ammatti-instituutti, Koulutuskeskus Salpaus, Kouvolan seudun ammattiopisto, Vaasan ammattiopisto ja Svenska Yrkesinstitutet, koulutuskeskus Salpaus sekä Satakunnan peruskoulut. Työelämän järjestöistä Teknologiateollisuus ry ja Metallityöväen liitto tuovat yksistään Messukeskukseen yli 6 000 nuorta. Ensimmäinen virallinen luokkaretki-ilmoittautuja oli Savukosken Korvatunturin yläaste, joka huomioidaan yllätyspalkinnoin. 

Opintopolkujen suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Jyväskylän ammattikorkeakoulun opettajakorkeakoulun noin sata opiskelijaa opettajineen, jotka myös huolehtivat polkuopastuksesta kisapaikalla.

Opintopolut verkossa: Luokkaretket

Lisätietoja:
Yliopettaja Jukka Lerkkanen
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
0400 249 643
Koulukoordinaattori Matti Kauppinen, Skills Finland ry
050 538 6461

back up Print

Updated 26.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager