MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

29.5.2005

Autoasennuksen kilpailija tyytyväinen kisaurakkaansa

Tämänkertainen autoasennuskilpailu koostui seitsemästä erilaisesta rastista. Jokainen rasti arvostellaan erikseen, tärkeimpinä kriteereinä vianmääritys ja vian korjaaminen turvallisesti ja oikein työmenetelmin. Volvo on yksi WorldSkills 2005 -kisojen pääsponsoreista, joten kaikki rastit perustuivat Volvon tuotteisiin.

Suomen kilpailija autoasennuksessa oli lappeenrantalainen Juuso Jukkala. Suomen viimevuosien kilpailumenestys autoasennuksessa on ollut vaatimatonta ja Jukkalakin lähti kilpailuihin vain tekemään parhaansa ilman sen suurempia tulostavoitteita. Ennakkosuosikin paineet hän sysäsi suosiolla korealais- ja japanilaiskilpailijoille, joiden valmistautuminen on ollut erittäin systemaattista.

Kilpailu eteni suuremmitta kommelluksitta ja viimeisen kilpailupäivän jälkeen Jukkala oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa. Muutamalta rastilta on varmistunut jo täysi pistepotti ja muutenkin tehtävät onnistuivat suunnitelmien mukaan. ”Sähkörastit ja vianmääritykset sujuivat kaikkein parhaiten, ongelmia aiheuttivat moottori- ja vaihteistotehtävät, jotka eivät ole autoasentajan arkipäiväisiä hommia”, Jukkala kertasi.

Kilpailijat kiersivät rasteja pienissä ryhmissä, joten kaikkien kilpailijoiden suorituksia Jukkala ei ehtinyt seuraamaan. ”Meidän ryhmämme koostui pohjoismaalaisista kilpailijoista, ja ainakin heidät uskon lyöväni”, tuumi Jukkala. ”Miksei mitaliinkin ole mahdollisuuksia, mutta vähintään kympin sakkiin pitäisi suorituksen riittää.”

Teksti: Ville Lepistö

back up Print

Updated 30.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager