MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

TIEDOTE 26.5.2005 klo 11

Sponsorit näkevät jo tulevaan

WorldSkills-kilpailujen järjestäminen ei olisi mahdollista ilman ulkopuolisten yritysten mittavaa tukea. Eri lajien koneet ja laitteet ovat pitkälti sponsoreiden kustantamia. Yrityksille kyseessä on investointi tulevaisuuteen.

WorldSkills-tapahtuman mekatroniikkakilpailu on alusta loppuun teknologiayritys Feston järjestämä. Festo haluaa olla vahvasti mukana tulevaisuuden ammattilaisten koulutuksessa. Myyntijohtaja Rudi Menrad painottaa, että vaikka heidänkin yrityksessään työvoimaa koulutetaan jatkuvasti, osaamisen pohja rakennetaan jo ennen työuraa. Vauhdikkaasti uudistuvalla alalla myös yritysten ja koulutuksen on uudistuttava.

Autojätti Volvo on kilpailujen aikana näkyvästi esillä. Mikael Malmstén vahvistaa, että yhtiön taloudelliset panostukset ovat olleet merkittäviä, mutta hän uskoo Volvon saavan sijoituksensa korkoineen takaisin. ”Jo kahden vuoden kuluttua uudet autot ovat seitsemän kertaa nykyisiä malleja vaikeampia korjata. Ammattitaitoisen mekaanikon arvo autoteollisuudessa kasvaa koko ajan, ja Volvo haluaa löytää WorldSkills-kilpailuista parhaat päältä”, Malmstén paljastaa.

Electroluxin keittiökoneet ovat käytössä kolmella eri kilpailupaikalla. Yrityksen tarkoitus on markkinoida keittiöteknologiaansa yleisön lisäksi tulevaisuuden ammattilaisille, kilpailijoille. Johtaja Jarmo Huuhtanen toivoo Electroluxin saavan näkyvyyden lisäksi kilpailijoilta rakentavaa palautetta uusista välineistään.

Teknologiateollisuuden Anneli Manninen ilmaisee huolensa ammatillisen koulutuksen arvostuksesta ja tulevaisuudesta. Suurten ikäluokkien siirtyessä lähivuosina eläkkeelle osaavan työvoiman tarve tulee olemaan huutava. Teknologiateollisuus tekee tiivistä yhteistyötä opetusministeriön, ammattioppilaitosten ja teollisuuden kanssa. ”Suomen kilpailukyvyn ylläpitäminen vaatii jatkuvia satsauksia koulutukseen”, Manninen muistuttaa.

Kuvia tiedotustilaisuudesta

back up Print

Updated 26.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager