MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

29.5.2005

Usko Web Design -menestykseen elää

Web Design eli verkkosivujen tuottaminen on WorldSkills-kilpailujen ohjelmassa toista kertaa. Kilpailijat suunnittelevat neljän kilpailupäivän aikana toimivan verkkosivuston annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lajin keskeisiä arvosteluperusteita ovat sivuston näyttävyys, käytettävyys ja virheettömyys. Koska erot kilpailijoiden välillä ovat pieniä, työn huolellisuus nousee lajissa ratkaisevaan asemaan. ”Kilpailu on ollut erittäin tasainen. Viimeisenä kilpailupäivänä oli jaossa vielä 30 pistettä, jotka voivat hyvinkin ratkaista voiton. Voittaja on todennäköisesti se, joka on pystynyt välttämään typerät virheet ja unohdukset”, ekspertti Tapio Kattainen kertoi.

Kaksi vuotta sitten St.Gallenissa Web Design -kulta meni Koreaan, Suomen Joni Aaltonen sijoittui seitsemänneksi diplomin arvoisella suorituksella. Suomen toivo tämän vuoden kilpailussa on helsinkiläinen Elmo Saukko. Saukko lähti kisoihin voitto tavoitteenaan ja sunnuntaina, kilpailun loppusuoralla, Kattainen uskoi edelleen suomalaisen menestykseen. ”Diplomisuoritus on varmasti tulossa, miksei jopa mitalikin”, Kattainen laskeskeli.

Taiston tauottua Saukko oli väsynyt, mutta onnellinen. Pientä ylimääräistä jännitystä tosin toi töiden esittelyssä sattunut kömmähdys, kun Saukon sivuston valikkoa ei saatu näkyviin esittelykoneella. ”Muuten kaikki meni suunnitelmien mukaan, vaikka sijoitusta onkin vielä mahdoton arvioida”, Saukko kertoi. ”Olin sitten voittaja tai viimeinen, WorldSkills on ollut mahtava ja opettavainen kokemus.”

Kilpailutehtävää Saukko piti hyvin suunniteltuna ja realistisena. ”Työpari olisi tervetullut lisä kilpailuun, sillä nykyisellään kilpailijalta vaaditaan turhankin laajaa osaamista” Saukko pohti. Kilpailun tuoksisnassa Saukko ehti jo vaihtaa kokemuksia korealaisen kilpakumppaninsa kanssa ja maanantaisella Porvoon retkellä tarkoitus on tutustua lähemmin myös muihin kilpailijoihin.

Teksti: Ville Lepistö

back up Print

Updated 30.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager