MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

28.5.2005

Korea menestyi parhaiten viime vuosien WorldSkills-kisoissa

WorldSkills-kilpailuissa perinteisesti menestyneitä maita ovat Korea, Japani ja Taiwan. Euroopasta parhaita sijoja saavuttavat Itävalta, Sveitsi ja Ranska. Suomi on kolmissa edellisissä kisoissa saavuttanut useita diplomisijoja, mutta mitaleille maa on yltänyt harvemmin.

Korea menestyi parhaiten St. Gallenin kisoissa Sveitsissä vuonna 2003. Korea saavutti kymmenen ykköstilaa ja yhteensä 24 palkintosijaa. Kotikisoissa myös Sveitsi menestyi saaden kahdeksan kultamitalia, yhdeksän hopeaa ja kolme pronssia. Japani oli niin ikään yksi Sveitsin kisojen menestyjistä kuudella kultamitalillaan. Suomi sai kisoista neljä mitalia, joista kirkkain tuli floristiikasta.

Soulin kilpailussa Koreassa vuonna 2001 isäntämaa oli lähes kaikissa lajeissa vahva. Soulissa kilpailtiin 40 lajissa, joista korealaiset keräsivät 17 kultamitalia ja olivat palkintosijoilla lähes 30 kertaa. Muutkin Aasian maat, kuten Japani ja Taiwan olivat kärkimaita Soulin kisoissa. Itävalta sai kisoista kuusi kultamitalia ja Ranska kolme. Suomi jäi Soulissa ilman kultamitalia, mutta sijoittui kahdesti hopealle, floristiikassa sekä tietokoneet ja verkot -lajissa.

Montrealin kisoissa vuonna 1999 eniten ykköstiloja saavutti Japani kuudella kultamitalillaan. Korea ja Taiwan saivat molemmat viisi kultamitalia ja olivat useissa lajeissa kolmen parhaan joukossa. Suomi sai yhden kultamitalin Montrealissa, lajina miesten hiusmuotoilu. Muista Euroopan maista Kanadassa pärjäsivät etenkin Ranska ja Itävalta.

Teksti: Johanna Siironen

 

back up Print

Updated 29.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager