MM-kisainfo

Aikataulu

 

Kilpailupaikka

 

Lajit

 

Pääsyliput

 

Avajaiset

 

Retket

 

Päättäjäiset

 

Majoitus

 

Tavarakuljetukset

 

Akkreditointi

 

Oheistapahtumat

Luokkaretket

Palvelut ja tuotteet

Yhteistyökumppanit

Yhteystiedot

Uutiset

Media

Kuvagalleria

Logopankki

Matkailu-info

   
 

27.5.2005

Backstage2005 -tapahtumassa jaettiin ammattitietoutta nuorille

WorldSkills - ammattitaidon MM-kisojen yhteydessä järjestettiin 26.–27.5. Helsingin Jäähallissa nuorisotapahtuma Backstage2005. Tapahtuma tarjosi nuorille asiaa koulutuksesta ja työelämästä huumorilla höystettynä.

Backstage2005 -tapahtuman juonsivat YleX:n Peltsi ja Boosteri-ohjelmasta tuttu Iisa-Eerika. Huumoripitoisen ohjelman lomassa videoscreeneillä esitettiin tietoiskuja ammattillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Tapahtuman musiikillisesta annista vastasivat nuorison suosikkiyhtyeet Indica ja Negative.

Harrastuksesta voi löytää itselleen ammatin

Jäähalliin oli saapunut bussilasteittain koululaisia ympäri Suomea viettämään mukavaa luokkaretkipäivää. Nuoret olivat voineet kevään aikana käydä Backstage2005 -tapahtuman internetsivuilla testaamassa, millainen ammatti olisi itselle kaikkein sopivin. Sivuilta löytyi myös kilpailu, jonka voittajat pääsivät vierailulle ”oikealle backstagelle”, tapahtuman esiintyjälavan takahuoneeseen.

Luokkaretkellä oli myös 15-vuotias Maria Valo Hattulan yläasteelta. ”Tosi kivaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Sain täältä paljon tietoa koulutuksesta, kun en oikein vielä ole tiennyt niistä asioista. Kivaa on myös se, ettei tarvitse olla tänään koulussa, vaan voi viettää aikaa kavereiden kanssa”.

Maria aikoo yläasteen jälkeen jatkaa opintojaan lukiossa. Ammatillinen koulutus ei häntä vielä kiinnostanut, mutta ehkä tulevaisuudessa. ”Taidemaalarin ammatti kiinnostaa, sillä tykkään taiteesta.”

Myös tapahtuman esiintyjät rohkaisivat nuoria hakeutumaan ammatilliseen koulutukseen. ”Kannattaa ihan oikeasti miettiä, mikä tai mitkä alat kiinnostavat. Harrastukset ovat hyvä keino löytää itselleen se omin ala. Minunkin ammattini löytyi harrastuksen kautta.”, kannusti Indica- yhtyeen laulaja Jonsu.

Nuorison seuratessa lavaohjelmaa, olivat opettajat, yritysten edustajat, opettajankoulutuslaitosten opiskelijat sekä opetusalan päättäjät kokoontuneet omaan VIP-tilaisuuteensa jäähallin Royal Ravintolaan. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa työssäoppimisen tärkeyttä, ammatinvalintaan liittyviä asioita sekä esiteltiin koulujen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Teksti: Johanna Honkala

back up Print

Updated 29.5.2005  © 2004 Skills Finland ry

Solinet SiteManager